Cock van Langeveld is ‘Taalcoach van het Jaar’

CAPELLE, 7 november 2023 • Cock van Langeveld is maandag uitgeroepen tot nieuwe Taalcoach van het Jaar. Uit handen van wethouder Harriët Westerdijk mocht hij de bijbehorende trofee in ontvangst nemen.

De wethouder sprak haar waardering uit voor het werk van de stichting Taalcoaching Capelle en de 140 betrokken vrijwilligers: “Zonder jullie inzet zou het taalniveau van veel Capellenaren beduidend lager zijn.” Vervolgens ging zij voor een aandachtig gehoor van meer dan 50 vrijwilligers in op de keuze voor Cock van Langeveld als Taalcoach van het jaar: “Cock is ruim tien jaar actief als taalcoach, is zeer betrokken bij het wel en wee van zijn (volwassen) leerlingen. Hij begeleidt er op dit moment liefst zes, waaronder ook enkele deelnemers uit de noodopvang in de Barbizonlaan .”

Vereerd met prijs
Op een vraag van de wethouder ging Cock nader in op zijn invulling van de rol van taalcoach. “Wat ik doe is meer dan alleen de taal leren: mijn leerlingen zitten vaak met allerlei praktische vragen, met problemen met de bureaucratie et cetera. Ik zie het als mijn taak om ze te helpen bij het oplossen daarvan, om ze weerbaarder te maken zodat ze echt kunnen meedoen in onze samenleving. Ik voel me vereerd met deze prijs en zie het echt als een waardering voor ons allemaal.”

Aantrekkelijk aanbod
Het is voor het vierde jaar op rij dat de trofee wordt uitgereikt. Naast waardering voor het werk van alle taalcoaches is dit evenement ook erop gericht de naamsbekendheid van de stichting Taalcoaching Capelle te vergroten, zowel bij taalvragers als bij potentiële vrijwilligers. “De aanmelding van nieuwe vrijwilligers loopt op dit moment erg goed”, aldus Monique de Laat, bestuurslid verantwoordelijk voor onder meer de werving van vrijwilligers. “Maar we kunnen altijd nieuwe enthousiaste taalcoaches gebruiken. We merken dat veel Capelse burgers ons aanbod ( één tot anderhalf uur in de week taalles geven op een tijdstip dat je afspreekt met je leerling) aantrekkelijk vinden: het is een kleine investering waar je heel veel dankbaarheid en voldoening voor terugkrijgt.”

Meer info en/of aanmelden: www.taalcoachingcapelle.nl

(Bron: Het Kontakt, IJssel- en Lekstreek)

IMG_9889-Verbeterd-NR