Taalcoaching Capelle werft nieuwe vrijwilligers tijdens wandeling door Oostgaarde

Capelle –  Vrijdag 28 mei organiseerde Welzijn Capelle samen met een aantal andere vrijwilligersorganisaties een wandeling door Oostgaarde. Langs de route van 6,5 km stonden kramen waar deze organisaties zich konden presenteren aan voorbijgangers.

Via de website van NLdoet hadden zich alleen al voor Taalcoaching Capelle 7 vrijwilligers opgegeven. Er stond een kraam aan de Linie bij het Huis van de Wijk Oostgaarde. Bestuursleden en vrijwilligers stonden gewapend met heerlijke brownies (van Brownies&Downies op het Stadsplein) en mandarijntjes als ‘lokmiddel’ om met mensen in gesprek te komen. Het was voor het eerst sinds lange tijd dat de zon scheen en er veel mensen op pad waren. Vanuit het Huis van de Wijk startten een aantal koppels van vrijwilligers en taalvragers voor een wandeling door Oostgaarde. Het was een bijzonder warme dag en het bleek uiteindelijk voor een aantal deelnemers een pittige wandeling. In de laatste groep die binnenkwam zat Khadija. Ze was ontzettend blij en enthousiast over alles wat ze in Oostgaarde had gezien en de bijzonder aardige mensen die ze onderweg had ontmoet.

Het blijkt iedere keer weer dat veel mensen bereid zijn om 1 uurtje in de week mede-Capellenaren te helpen hun taal te verbeteren. Zeker nu de coronamaatregelen versoepeld worden, is er extra animo om als taalcoach aan de slag te gaan. In de centrale bibliotheek kan dat op een veilige manier, maar ook op vele andere plekken in de Capelse wijken.

Heb je ook interesse om als taalcoach mensen te helpen op weg naar volwaardig meedoen in onze samenleving, of ken je mensen die gebaat zijn bij taalles, kijk op www.taalcoachingcapelle.nl.

D3DB5BBB-CE4E-49D3-BACB-2A96E37ACCE2