Online lentequiz van Taalcoaching Capelle op 1 april jl.

“Na de eerste positieve ervaringen met onze nieuwjaarspubquiz, gaan we ieder nieuw seizoen een pubquiz organiseren voor onze taalcoaches. Dat is in ieder geval ook een leuke aanleiding om elkaar weer te zien, daar waar de corona-maatregelen normale ontmoetingen onmogelijk maken,” aldus Monique de Laat, bestuurslid PR van de stichting.

John Riper en Monique traden wederom op als quizmasters. John was voor de gelegenheid gekleed in een gouden glitteroverhemd. Ze hadden de beschikking over een mengpaneel met allerhande geluiden (applaus, tromgeroffel etc). Kortom de quiz wordt steeds professioneler.

De quiz bestond uit een aantal thema’s afgewisseld met muzikale fragmenten (verzorgd door Rein Sakko) en vragen daarover. Een voorbeeld van zo’n fragment: ‘Op een mooie Pinksterdag’ en dan een vraag wie de zangers waren. Weet u dat nog?

De thema’s waren, naast taal en literatuur, cultuur (schilderijen), Rotterdamse wetenswaardigheden (met in het bijzonder een paar vragen over de ‘nachtburgemeester Jules Deelder). John Riper bracht nog een schitterende ode aan Jules door zijn “Spartaans gedicht’ voor te dragen. Ook weten de deelnemers nu wat een ‘hakkepoffer’ is: een talmer, treuzelaar. Maar ook  Capelse wetenswaardigheden kwamen aan de orde: Weet u wanneer IJsseloord (woonoord voor onze Molukkers) geopend werd? In 1958.

Vanwege de lente was er ook een onderdeel ‘Vogels’.Wist u dat gemiddeld 100 miljoen vogels jaarlijks gedood worden door katten? Tip van Harrie Sprengers (vogelliefhebber en samen met Jos Kruter maker van de quiz: doe uw kat vooral een belletje om).

De laatste punten werden verzameld bij het onderdeel dictee.De winnaar van deze editie is Arda Dolman. Ze mocht als eerste kiezen uit het Paas-prijzenpakket. Theo Dirks eindigde op nr. 2 en Bert Hermans op nr. 3. Het was een gezellige online avond en fijn om elkaar weer even te zien.

Nieuwsgierig geworden? Wilt u de quiz zelf ook spelen? Kijk op www.taalcoachingcapelle.nl nieuws.

quiz