Wervingsactie taalcoaches succesvol!

Zaterdag 22 september jl. was de feestelijke opening van de nieuwe bibliotheek in Capelle aan den IJssel. Ondanks het slechte weer is een groep van 10 vrijwilligers van de stichting Taalcoaching Capelle (die in de bibliotheek onderdak heeft gevonden) de hele dag in touw geweest om nieuwe taalcoaches te werven, en met succes: na het weekend stond de teller op 12 aanmeldingen! 

 

 

Een paar enthousiaste vrijwilligers voor de kraam bij de centrale bibliotheek

De stichting Taalcoaching Capelle is een organisatie die volledig gerund wordt door vrijwilligers. Op dit moment zijn er zo’n 65 vrijwillige taalcoaches gekoppeld aan Capellenaren  (vaak met een andere moedertaal): deze taalcoaches geven gemiddeld 1 uur per week les op een tijdstip dat hen en de leerling schikt en op een van de 8 locaties die over heel Capelle verspreid beschikbaar zijn. Ook wordt er in groepsverband les gegeven.

De vraag naar informeel taalonderricht is echter zo groot dat we op zoek blijven naar nieuwe taalcoaches. Iedereen die gewoon goed Nederlands spreekt kan taalcoach worden. U hoeft geen onderwijsachtergrond te hebben of uit te blinken in het Nederlands. Het is natuurlijk wel belangrijk dat onze doelgroep u aanspreekt.

Als beginnend taalcoach krijgt u een basistraining van de stichting Lezen en Schrijven. Daarnaast kunt u (als u dat wilt) deelnemen aan verschillende trainingen die georganiseerd worden door de stichting Het Begint met Taal. Een van de coördinatoren van Taalcoaching Capelle geeft u begeleiding op maat, maar u kunt ook een beroep doen op collega-coaches.

 Lijkt het u leuk om taalcoach te worden? Meld u dan aan via onze website www.taalcoachingcapelle.nl