Taalcoach worden

Vindt u het leuk om met taal bezig te zijn en iemand te helpen? Word dan vrijwillige taalcoach bij Taalcoaching Capelle.

Taalcoach zijn is leuk!

Het is een bijzondere ervaring om iemand te helpen om de Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen. Omdat u zelf mag bepalen hoe u de lessen invult kunt u deze helemaal aan laten sluiten op de behoeften en interesses van uw leerling.

Wie kan taalcoach worden?

Iedereen die gewoon goed Nederlands spreekt kan taalcoach worden. U hoeft geen onderwijsachtergrond te hebben of uit te blinken in het Nederlands. Het is natuurlijk wel belangrijk dat onze doelgroep u aanspreekt.

Hoe werkt het?

Als u taalcoach wordt koppelen wij u aan één of meerdere leerlingen. Elke week spreekt u af en oefent u samen de Nederlandse taal. U mag de lessen op uw eigen manier invullen. De lessen duren een uur.

Opleiding en begeleiding

Als beginnend taalcoach krijgt u een basistraining van de stichting Lezen en Schrijven. Daarnaast kunt u deelnemen aan verschillende trainingen die georganiseerd worden door de stichting Het Begint met Taal. De coördinator van Taalcoaching Capelle geeft u begeleiding op maat, maar u kunt ook een beroep doen op collega-coaches.

Aanmelden of informatie aanvragen

Lijkt het u leuk om taalcoach te worden? Gebruik dan dit formulier om u aan te melden. Wij nodigen u dan uit voor een intakegesprek. Wilt u eerst nog wat vragen stellen of meer informatie ontvangen? Dat kan natuurlijk ook.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.