Alweer het laatste 'Praathuis' van dit jaar bij Brownies & Downies

Capelle - Dinsdag 4 december jl. organiseerde de stichting Taalcoaching Capelle alweer het laatste "Praathuis" van dit jaar. Het Praathuis is een ontmoetingsplek voor onze taalcoaches bij Brownies & Downies aan het Stadsplein, waar wij eens per maand samenkomen om ervaringen uit te wisselen. Beginnende taalcoaches kunnen hun licht opsteken bij ervaren taalcoaches. In totaal zijn er op dit moment zo'n 120 taalcoaches actief, zij worden ondersteund door 6 (onbetaalde) coördinatoren, die uiteraard ook tijdens deze bijeenkomsten zoveel mogelijk aanwezig zijn.

Een belangrijk gespreksonderwerp was deze keer de voorgenomen uitbreiding van het aantal conversatiegroepen: naast het bekende individuele aanbod (1:1 taalcoaching) gaan we in 2020 stevig inzetten op uitbreiding van conversatiegroepen, omdat we merken dat juist de combinatie van individuele coaching én groepsgesprekken de spreekvaardigheid sterk verbetert, naast groei van het zelfvertrouwen, versterken van het netwerk en het vinden van (vrijwilligers) werk.

Ook lag de eerste nieuwsbrief klaar voor alle vrijwilligers. Stichting Taalcoaching Capelle blijft groeien en om alles goed te laten verlopen wordt er veel werk verzet door onze vrijwilligers o.a. van de administratie. Het belangrijkste is dat iedereen plezier heeft en houdt en dat onze taalleerlingen goed geholpen worden. Wij proosten op wederom een mooi jaar voor onze stichting. Voor 2020 hopen wij nog meer taalvragers te kunnen helpen in samenwerking met de bibliotheek. Interesse? Kijk op www.taalcoachingcapelle.nl.